Annonce:
Annonce:

Læk: Pakistan støtter til Taliban

Lækkede dokumenter viser, at Pakistans efterretningstjeneste støtter Taliban. Det Hvide Hus raser over lækagen, men benægter ikke dokumenternes eksistens

Pakistanske soldater ved grænsen til Afghanistan. (Foto: AP)
Pakistanske soldater ved grænsen til Afghanistan. (Foto: AP)
Annonce:
Følg Krig & katastrofer

Et stort antal lækkede dokumenter viser, at Pakistan i længere tid har ført USA bag lyset ved at yde støtte til Taliban.

Hjemmesiden Wikileaks lagde søndag aften de omkring 92.000 dokumenter ud på internettet. Disse indeholder hidtil ukendte oplysninger om krigen i Afghanistan, som stammer fra arkiver i Pentagon samt feltrapporter i perioden fra 2004 til 2010.

Blandt andet fremgår det, at Pakistan tillader medlemmer af landets efterretningstjeneste at holde møder med Taliban. Det skriver avisen New York Times.

På de omtalte møder bliver der blandt andet organiseret netværk af væbnede grupper, som skal tage kampen op mod USA i Afghanistan.

I Det Hvide Hus vækker lækagen fordømmelse, om end dokumenternes eksistens ikke benægtes.

- Disse uansvarlige lækager vil ikke få indflydelse på vores nuværende bestræbelser på at styrke samarbejdet med Pakistan og Afghanistan, slår USA's nationale sikkerhedsrådgiver, James Jones, dog fast.

Også fra pakistansk side er der harme at spore over de lækkede dokumenter. Landets ambassadør i USA, Husain Haqqani, mener, at dokumenterne er baseret på rygter og slår samtidig fast, at Pakistan deltager fuldt ud i krigen mod oprørerne.

Ikke desto mindre har den amerikanske administration ved flere tidligere lejlighed udtrykt bekymring over, at pakistanske agenter skulle samarbejde med Taliban.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det er rent hykleri og lugter langt væk af hævn
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: