Annonce:
Annonce:

Nordkorea: USA's sanktioner er FN-stridige

Nordkorea siger, at USA's varslede nye sanktioner mod landet er FN-stridige. Amerikanerne vil straffe den nordkoreanske elite og isolere dem militært

Annonce:
Følg Krig & katastrofer

USA's bebudede nye sanktioner mod Nordkorea strider mod en udtalelse fra FN i kølvandet på sænkningen af det sydkoreansk krigsskib Cheonan, siger en talsmand for det nordkoreanske styre.

Ri Ting-il, talsmand for den nordkoreanske delegation, der deltager i regionale sikkerhedssamtaler i Vietnam, siger, at sanktionerne går imod FN's fordømmelse af Cheonans forlis, hvor der ikke blev sat navn på de ansvarlige for en eksplosion på krigsskibet.

Ri siger også, at en amerikansk-sydkoreanske flådeøvelse i Det Japanske Hav strider mod FN's udmeldinger. Øvelsen går i gang i weekenden.

Forholdet mellem Sydkorea og Nordkorea har været ekstraordinært anstrengt, siden en international undersøgelse konkluderede, at en nordkoreansk torpedo efter alt at dømme sænkede det sydkoreanske krigsskib i marts. Angrebet kostede 46 sydkoreanske søfolk livet.

FN fordømte angrebet på Cheonan og forlangte 'passende og fredelige midler' brugt mod de ansvarlige for forliset. Eksperter siger, at FN undlod at give Nordkorea skylden for eksplosionen for ikke at lukke alle forhandlingsmuligheder med det kommunistiske styre i Pyongyang.

USA's nye sanktioner mod Nordkorea er ikke blevet fremlagt i fuldt omfang, men de skal blandt andet ramme den nordkoreanske elite, der lever i luksus.

Amerikanerne vil også lukke ned for landets militære samarbejde med 'modbydelig aktører' i Mellemøsten, skriver CNN på sin hjemmeside.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Nej tak, Søren Pape - du skal ikke være statsminister
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: