Annonce:
Annonce:

Folk bag VM-terror lover flere bomber

Den somaliske terrormilits al-Shaabab lover nye angreb efter to terrorbomber i Uganda, der kostede 76 mennesker livet under finalen ved VM i fodbold

En læge tilser et af ofrene fra terrorangrebet. Gruppen bag lover mere af samme skuffe. (Foto: AP)
En læge tilser et af ofrene fra terrorangrebet. Gruppen bag lover mere af samme skuffe. (Foto: AP)
Annonce:
Følg Krig & katastrofer

Den somaliske terrorgruppe al-Shabaab, som forbindes med al-Qaeda, lover flere terrorangreb i kølvandet på to bomber i Uganda, der kostede 76 mennesker livet.

- Det, der skete i Kampala, er bare begyndelsen, siger gruppens leder Mohamed Abdi Godane, der er kendt som Abu Zubayr, i lydoptagelser som er sendt på radiostationer i Mogadishu.

Al-Shabaab siger, at terrorbomberne var gengældelse for, at 3000 ugandiske soldater er udstationeret i Somalia som del af Den Afrikanske Unions mission i landet.

- Vi fortæller alle muslimer og særligt borgerne i Mogadishu, at de, som blevet martyrer i Amisoms beskydninger, vil blive hævnet, siger Zubayr.

Terrorlederen siger, at angrebet i Kampala blev gennemført af Saleh Nabhan-brigaden, en enhed under al-Shabaab, som er navngivet efter et kenyanskfødt al-Qaedamedlem, der mistænkes for at stå bag antiisraelske angreb i Mombasa i 2002.

Ugandas hær siger, at landet kan sende 2000 ekstra soldater til Amisom-styrken i Somalia. Dermed vil Den Afrikanske Union have i alt 8100 soldater i landet.

- Vi kan bidrage med den påkrævede styrke, hvis andre lande ikke er i stand til det, siger forsvarstalsmand Felix Kulayigye.

Ugandas præsident, Yoweri Museveni, lovede onsdag at "tilintetgøre" Kampala-bombernes somaliske bagmænd.

Mindst en af de to bombeaktioner, som kostede 76 mennesker livet i Ugandas hovedstad under VM-finalen i fodbold, blev udført af en selvmordsbombemand, sagde Ugandas indenrigsminister, Matia Kasaija, onsdag.

Amisom-soldaterne har været med til at holde Somalias præsident Sharif Sheikh Ahmed ved magten. Al-Shabaab har de facto magten i dele af landet og er ikke blevet svækket trods militær modstand ude fra.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Nej tak, Søren Pape - du skal ikke være statsminister
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: