Annonce:
Annonce:

Ung soldat lækkede massakrevideo

Soldaten Bradley Manning er sigtet for at have videregivet video til WikiLeaks. Han risikerer 52 års fængsel

22-årige Bradley Manning sigtes for at have videregivet fortrolig militærvideo til hjemmeside. (Foto: AP)
22-årige Bradley Manning sigtes for at have videregivet fortrolig militærvideo til hjemmeside. (Foto: AP)
Annonce:
Følg Krig & katastrofer

En ung amerikansk soldat risikerer 52 års fængsel, hvis han dømmes for at have lækket en fortrolig militærvideo til hjemmesiden WikiLeaks, rapporterer det amerikanske teknologimagasin Wired.

Bradley Manning, 22, der blev anholdt i Kuwait i juni, er nu sigtet for otte overtrædelser i forbindelse med offentliggørelsen af videoen, der viser et amerikansk helikopterangreb, der kostede adskillige civile livet i Irak i juli 2007. Blandt de dræbte er to journalister, som arbejdede for nyhedsbureauet Reuters.

Læs anklageskriftet mod Manning her.

Reuters-fotografen Saeed Cmagh overlevede den første skudsalve fra den amerikanske Apache-helikopter, men han blev dræbt, da helikopteren kort efter affyrede en ny salve mod folk, som forsøgte at slæbe fotografen i sikkerhed.

Annonce:

WikiLeaks, som offentliggjorde videoen på sin hjemmeside i april, kalder episoden for 'et uprovokeret drab på en såret Reuters-fotograf og hans redningsmænd'. WikiLeaks er kendt for at offentliggøre fortrolige dokumenter, videoklip og andet følsomt materiale, som aldrig var tiltænkt offentliggørelse.

Se video: Her bliver fotograf dræbt

Den anholdte soldat, Bradley Manning, anklages for at have downloadet den hemmeligstemplede video til sin personlige computer. Manning gjorde ifølge Wired.com tjeneste i en efterretningsenhed i Kuwait. Han risikerer nu at blive dømt til en langvarig fængselsstraf ved en krigsdomstol, oplyser Pentagon.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Politiske skandaler har siden 2003 udløst 12 kommissioner
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: