Annonce:
Annonce:

BP kan stoppe olieudslippet i juli

Olieselskabet BP mener, at det kan standse olieudslippet i Den Mexicanske Golf inden 27. juli, hvilket er flere uger tidligere end hidtil varslet

Annonce:
Følg Krig & katastrofer

Det britiske olieselskab BP mener nu at kunne stoppe den massive olieforurening ud for USA's sydkyst inden 27. juli. Det skriver avisen Wall Street Journal.

Tidligere var det oliegigantens mål at få standset udslippet i Den Mexicanske Golf i midten af august. Men nu ser det altså ud til, at det måske vil lykkes tidligere.

- I en perfekt verden uden afbrydelser, er det muligt, at vi kan stoppe den ødelagte brønd mellem 20. og 27. juli, siger lederen af BP's oprydningsarbejde, Bob Dudley.

Han understreger dog, at den tidligere frist også vil afhænge af orkansæsonen, som netop har sendt den første tropiske storm ind over Den Mexicanske Golf.

Ifølge Wall Street Journal er udmeldingen fra BP formentlig et forsøg på at overbevise sine investorer om, at selskabets enorme udgifter i forbindelse med oprydningsarbejdet hurtigst muligt vil komme under kontrol.

Værdien af BP's aktier er halveret, efter at selskabets boreplatform Deepwater Horizon eksploderede i april og hver dag siden har sendt knap 10 millioner liter tyk råolie ud i havet.

BP arbejder på at få etableret en såkaldt aflastningsbrønd ved siden af det ødelagte borehul, hvilket formentlig vil kunne stoppe olieforureningen, som er den største miljøkatastrofe i USA's historie.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hun vil død og pine med i en regering
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: