Her kollapser general Petraeus

General David Petraeus, chef for de amerikanske styrker i Afghanistan, besvimer under høring i Washington. Se dramaet her

Petraeus falder om og får hjælp af sine assistenter. (Foto: CSPAN)
Petraeus falder om og får hjælp af sine assistenter. (Foto: CSPAN)

Det var ikke det bedste signal, den amerikanske topgeneral David Petraeus sendte, da han tirsdag skulle informere USA’s Kongres om krigen i Afghanistan.

Mens Petraeus på direkte tv blev udfrittet om situationen ved fronten, kollapsede han pludselig i sin stol. Hans assistenter ilede ham straks til hjælp.

Høringen blev omgående afbrudt, men Petraeus kom hurtigt til sig selv. Han blev fulgt ud af lokalet og ser ud til at have det godt igen, lyder meldingen fra kongressen.

- Han spiser. Han havde formentlig ikke fået nok vand. Han ser ud til at have det meget bedre, siger senator Carl Levin, som er formand for komitéen for de væbnede styrker.

McCain: Petraeus er OK
Senator John McCain, der var i gang med at stille Petraeus et spørgsmål, da han faldt sammen, bekræfter, at generalen har det godt.

- Jeg er glad for, at general Petraeus er OK, skriver McCain på sin Twitter-profil.

57-årige Petraeus er chef for centralkommandoen, der har ansvaret for Mellemøsten, herunder USA's militære operationer i Irak og Afghanistan.

1 af 2 General David Petraeus har ansvaret for USA's militære operationer i konflikterne i Irak og Afghanistan. (Foto: AP)
2 af 2 Petraeus falder om og får hjælp af sine assistenter. (Foto: CSPAN)