Nordkorea vil angribe sydkoreanske mål

Nordkorea vil angribe sydkoreanske propagandahøjttalere ved landenes fælles grænse. Nordkoreanerne kalder højttalerne for en direkte krigserklæring

Nordkorea siger, at det vil lancere et komplet militært angreb mod en række propagandahøjttalere, som Sydkorea vil benytte over for ærkefjenden.

- Nordkoreas væbnede revolutionære styrker vil lancere en fuldstændigt militært angreb for at ødelægge gruppens midler til psykologisk krigsførelse, siger generalstaben i den nordkoreanske hær.

Sydkorea har opsat højttalere på 11 forskellige placeringer langs grænsen til Nordkorea for at udsende propanda mod det kommunistiske styre i Pyongyang.

Genoptager sendingerne
Propagandaen er hævn for nordkoreanerne sænkning af det sydkoreanske krigsskib Cheonan. Udsendelserne har været suspenderet siden 2004, men bliver nu genoptaget efter en international undersøgelse har givet Nordkoreas skylden for Cheonans forlis.

Nordkorea kalder propagandaudsendelserne for "en direkte krigserklæring" og et "skamløst" brud på en interkoreansk freds- og forsoningserklæring fra 2000.

Reelt i krig
Forholdet mellem Sydkorea og Nordkorea har i flere uger været særdeles højspændt som følge af Cheonan-undersøgelsens konklusioner.

De to Koreaer har teknisk set været i krig siden Koreakrigen mellem 1950-53, da landene aldrig har indgået en reel fredsaftale.

- De (sydkoreanerne, red.) bør huske på, at Nordkoreas militære gengældelse er et ubarmhjertigt angreb, der forudser selv Seouls handlinger, forrædernes højborg, og forvandlet dem til et flammehav, siger den nordkoreanske generalstab.