BP øger opsamlingen af olie fra brønd

BP er i stand til at øge opsamlingen af olie, som strømmer ud af en løbsk oliebrønd på bunden af Den mexicanske Golf. Obama lover ofre i Louisiana hjælp

Noget tyder på, at oliegiganten BP er i sand til at mindske olieforureningen i Den Mexicanske Golf, efter at selskabet har sænket en tung metaltragt ned over en løbsk oliebrønd.

Brønden har sendt millioner af liter råolie ud i havet siden 20. april, hvor olieplatformen Deepwater Horizon havarerede og sank.

- I løbet af de første 24 timer, efter tragten blev placeret over røret, er der opsamlet cirka en million liter olie, siger Thad Allen, chef for den amerikanske kystbevogtning i staten Louisiana, der er hårdest ramt af olieforureningen.

Dermed er BP i stand til at opsamle knap en tredjedel af den olie, som amerikanske eksperter mener strømmer ud i havet i døgnet.

BP venter, at dets eksperter over de kommende dage er i stand opsamle stadig stigende mængder olie fra den løbske brønd, der ligger på 1500 meters dybde.

Forureningskatastrofen har sat præsident Barack Obama under politisk pres. Fredag sagde han under sit tredje besøg i Louisiana siden ulykken, at hans regering har gjort alt, hvad der er muligt for at begrænse forureningen, og han lovede hjælp til alle ofre for katastrofen.

Og der bliver stadig flere ofre. Lørdag morgen vågnede beboere i Florida op til en række forurenede sandstrande langs statens vestkyster.