FBI undersøger oliekatastrofe

De amerikanske myndigheder har meddelt BP, at de vil slå hårdt ned, hvis det viser sig, at der er ulovlige handlinger bag olieforureningen

BP håber, at robotten kan skære en del af olieledningen af og derefter sætte en nyt rør oven på den ødelagte oliekilde. (Foto: AP)
BP håber, at robotten kan skære en del af olieledningen af og derefter sætte en nyt rør oven på den ødelagte oliekilde. (Foto: AP)

Den amerikanske regering har bedt FBI og andre føderale efterretningsorganer igangsætte en strafferetlig undersøgelse af omstændighederne af olieforurening i Den Mexicanske Golf.

Det oplyser USA's justitsminister, Eric Holder, ifølge nyhedsbureauet Reuters.

De amerikanske myndigheder truer BP med, at de vil slå hårdt ned, hvis det viser sig, at der er ulovlige handlinger til grund for olieforureningen.

- Hvis vi finder beviser på ulovlige handlinger, vil vi reagere meget stærkt, siger Eric Holder.

Efter justitisministeriets kontante udmelding lover BP at hjælpe med opklaringsarbejdet.

- BP vil samarbejde med alle undersøgelser, som justitsministeriet sætter i gang, siger BP i en pressemeddelelse.

BP sætter robot ind
Efter adskillige mislykkede forsøg på at stoppe olieudslippet, vil BP nu bruge en undervandsrobot.

Robotten er sendt ned i havets dyb og har allerede skåret sig ind i en olieledning for at få bremset den udstrømmende olie i Den Mexicanske Golf.

Det nye hul i olieledningen betyder, at en ny strøm af olie fosser ud i Den Mexicanske Golf.

Men BP vil med det nye hul skære en del af olieledningen af og derefter sætte en nyt rør oven på den ødelagte oliekilde.

Der skal skæres flere huller og til sidst skæres et rent snit, inden det nye rør kan monteres, forklarer Doug Suttles fra BP til CNN.

Lykkes operationen vil den nye ledning kunne suge 'størstedelen' af olieudspillet op, siger Doug Suttles, som håber, at det nye rør vil være på plads i løbet af onsdag eller senest torsdag.

1 af 2 USA's justitsminister, Eric Holder, skruer nu bissen på overfor BP. (Foto: AP)
2 af 2 BP håber, at robotten kan skære en del af olieledningen af og derefter sætte en nyt rør oven på den ødelagte oliekilde. (Foto: AP)