Her sprænger 'sort enke' sig selv i luften

Tog to politibetjente med sig i døden, da hun sprængte sig selv i luften for åbent kamera

MOSKVA (ekstrabladet.dk): Den 26-årige Marina Jevlojeva fra landsbyen Ekasjevo i den russiske nordkaukasiske republik Ingusjetien er en af de mange 'sorte enker' i Kaukasus, som ofrede eget liv for sin mand, der blev dræbt af russiske styrker.

Havde selvmords-bælte på
Marina Jevlojeva åbnede ild mod en gruppe politibetjente, som var i gang med at angribe hendes familiehus, hvor tre oprørere gemte sig, herunder hendes mand. Under skudveksling blev Marina hårdt såret og faldt ned på jorden. Betjentene troede, at hun blev dræbt. Men i det øjeblik, de forsøgte at nærme sig den sårede kvinde, sprængte hun sig selv i luften ved hjælp af et selvmords-bælte. Det skete foran et tv-kamera, der optog myndighedernes angreb på militante oprørere. Selvmords-terroristen tog to betjente med sig i døden – tre andre blev kvæstet ved eksplosionen.

Blodig hævn
Kort før Marina begik sin frygtelige selvmordsaktion, blev hendes mand dræbt af politiet.

Den 29. marts blev 40 sagesløse mennesker i Moskva slået ihjel ved to eksplosioner i metro, udført af to 'sorte enker' - kvindelige selvmordsbombere fra den russiske nordkaukasiske republik Dagestan.