Kristen militsmand havde 46 skydevåben

Den amerikanske militsmand, Thomas Piatek, havde et større våbenlager i sit hjem. Han anklages for planer om et væbnet oprør mod den amerikanske stat

Thomas Piatek, 46 år, er én af de ni militsfolk, som er blevet anholdt og sigtet for planer om at omstyrte den amerikanske regering. (Foto: AP)
Thomas Piatek, 46 år, er én af de ni militsfolk, som er blevet anholdt og sigtet for planer om at omstyrte den amerikanske regering. (Foto: AP)

46 kraftige skydevåben, 13.000 skarpe skud og en komplet kampuniform.

Thomas Piatek kunne starte en mindre krig med sit private våbenlager – og det er netop, hvad myndighederne i USA frygtede, at det 46-årige kristne militsmedlem havde til sinde.

Piatek blev i går fremstillet for en amerikansk domstol, hvor han sammen med otte andre medlemmer af den højrereligiøse Hutaree-milits er sigtet for at ville dræbe politifolk og starte et væbnet oprør mod den amerikanske regering.

Røver og soldater
Piatek, som arbejder for et transportfirma i staten Indiana, nægtede sig skyldig i planerne. Hans venner og familiemedlemmer, som var til stede i retten, sagde, at han ikke var i stand til at begå vold.

- Vi kender ham. Han er en del af familien. Disse anklager er helt ude i hampen, siger Piateks kusine, Mary Lou Danies, ifølge nyhedsbureauet AP.

- Han har et godt hjerte. Og det som de gutter går og laver... han var bare med for at lege røvere og soldater, siger vennen, James Duha, om Piateks medlemskab af militsen.

Til kamp mod antikrist
Thomas Piatek blev anholdt søndag, da agenter fra det amerikanske forbundspoliti, FBI, slog til mod militsmedlemmer i tre delstater. FBI havde gennem længere tid overvåget den Michigan-baserede milits, som ifølge gruppens hjemmeside trænede til en konfrontation med 'antikrist'.

Selv om myndighederne fandt et enormt våbenlager og andre militæreffekter i Piateks hjem i Hammond, Indiana, mener hans forsvarer ikke, at det beviser noget som helst.

- Han er en weekendkriger. Han har deltaget i 4. juli-parader med spejderdrenge, siger advokat Jerry Flynn om sin klient, der risikerer fængsel på livstid.

1 af 3 Myndighederne mødte talstærkt op, da de søndag slog til mod militsmedlemmer i tre delstater. (Foto: AP)
2 af 3 Hutaree-gruppen på træningsbanen. (Foto: AP)
3 af 3 Thomas Piatek, 46 år, er én af de ni militsfolk, som er blevet anholdt og sigtet for planer om at omstyrte den amerikanske regering. (Foto: AP)