48 dræbt på Madeira

Antallet af omkomne efter weekendens oversvømmelser på den portugisiske ø Madeira stiger til 48. Imens gør dykkere et sidste forsøg på at finde overlevende

En redningsarbejder midt i byen Funchal, der blev begravet  begravet i sten, efter det voldsomme regnvejr ramte Madeira. (Foto: AP)
En redningsarbejder midt i byen Funchal, der blev begravet begravet i sten, efter det voldsomme regnvejr ramte Madeira. (Foto: AP)

Dødstallet efter weekendens voldsomme oversvømmelser og mudderskred på den portugisiske ø Madeira er steget til 48. Det siger embedsmænd til radiostationen TSF.

Imens gør dykkere og politihunde de sidste anstrengelser for at finde 32 mennesker, der stadig er meldt savnet på turistøen i Atlanterhavet.

LÆS: Frygt for nye mudderskred på Madeira

Natten igennem pumpede redningsfolk muder og vand op fra en oversvømmet parkeringskælder i øens hovedby, Funchal. En del bilister menes at have søgt tilflugt i kælderen, da vandmasserne strømmede gennem byens hovedgade lørdag.

Regionsleder Alberto Joao Jardim understreger dog, at mulighederne for at finde de savnede er små. Han vurderer, at mange af dem er drevet til havs.

Mange bygninger i det oversvømmede område er farlige at opholde sig i, og mange familier er evakueret fra deres hjem i byerne Ribeira Brava og Ponta do Sol vest for Funchal.

LÆS: Britisk turist dræbt i Maderia

Madeira har været igennem gennemgribende moderniseringer i de seneste 30 år. Dårlig byplanlægning har imidlertid medført, at oversvømmede floder udgør en stor trussel mod private hjem på grund af veje og luksushoteller, der er bygget på jord, som tidligere kunne optage vandet.

Den portugisiske regering har erklæret tre dages landesorg, der varer til onsdag.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere