Mirakel-Jens: Jeg hørte bankelyde

Den danske FN-medarbejder Jens Tranum Kristensen overlevede 110 timer i ruinerne i Haiti. Han fortæller, at flere er i live i den sammenstyrtede bygning

Jens Tranum Kristensen er ansat i MINUSTAH, FN's stabiliseringsmission i Haiti, og bosiddende i Port-au-Prince. (Privatfoto)
Jens Tranum Kristensen er ansat i MINUSTAH, FN's stabiliseringsmission i Haiti, og bosiddende i Port-au-Prince. (Privatfoto)

Han er tydeligt afkræftet efter mere end 110 timer i ruinerne i Port-au-Prince, Haiti. Alligevel er den danske FN-medarbejder Jens Tranum Kristensen i stand til at fortælle, at flere andre mennesker kan være i live i den sammenstyrtede FN-bygning. Det viser en ordveksling mellem danskeren og redningsfolkene, som er blevet filmet af et tv-hold på stedet.

- Der er to andre mennesker fanget derinde, siger Jens Tranum Kristensen, mens han bliver hjulpet væk på en båre.

- I live, spørger en af redningsfolkene.

- Ja.

- Har du talt med dem?

- Nej, men jeg har hørt bankelyde, siger danskeren og fortsætter:

- Sidst jeg hørte bankelyde var 36 til 48 timer siden, siger han og peger i retning mod stedet, hvor han mener, at redningsfolkene skal fortsætte eftersøgningen.

Et lille mirakel
Meddelelsen om, at den danske FN-medarbejder blev fundet i live søndag, er blevet modtaget med glæde i FN.

- Det er et lille mirakel, siger FN's generalsekretær, Ban Ki-Moon.

Jens Tranum Kristensen har siden jordskælvet tirsdag været begravet i ruinerne af en sammenstyrtet FN-bygning. Da han blev fundet, havde han ifølge det franske nyhedsbureau AFP ikke så meget som en skramme. Og på en række pressefotografier kan danskeren ses med et smil på læberne.

En rigtig overlever
Jens Tranum Kristensens familie hjemme i Danmark er lykkelige over udviklingen.

- Det er en kæmpe befrielse, at han er kommet ud af ruinerne, og ikke mindst at han er i live. Vi har hele tiden haft et håb, men som tiden gik, var det svært at blive ved med at håbe. Men Jens er en rigtig overlever, siger broren, Henrik Tranum Kristensen, til Ritzau.

Jens Tranum Kristensen er ansat i MINUSTAH, FN's stabiliseringsmission i Haiti, og bosiddende i Port-au-Prince. Han er ifølge familien ugift. Cirka 330 FN-medarbejdere er savnet, mens omkring 40 døde FN-folk allerede er blevet fundet i organisationens sammenstyrtede bygninger.