Danskere er i beskyttelsesrum i Kabul

Bombeeksplosioner og skyderier i Afghanistans hovedstad, Kabul, har tvunget alle ansatte i Danmarks ambassade i Kabul ned i ambassadens beskyttelsesrum

Der er vilde ildkampe i Kabul mellem sikkerhedsstyrker og Taliban-oprørere. (Foto: AP)
Der er vilde ildkampe i Kabul mellem sikkerhedsstyrker og Taliban-oprørere. (Foto: AP)

Alle ansatte på Danmarks ambassade i Afghanistans hovedstad, Kabul, er samlet i ambassadens beskyttelsesrum, efter at der har været bombeeksplosioner og skyderier flere steder i Kabul.

- Vi har gennemført en såkaldt lockdown. Det vil sige, at alt personale er samlet i ambassadens beskyttelsesrum. Der er ingen bevægelse ud af ambassaden, og der kommer heller ikke nogen ind. Vi har lukket det hele, fortæller Danmarks ambassadør i Afghanistan, Reimer Reinholdt Nielsen, over telefonen fra beskyttelsesrummet.

Reinholdt Nielsen siger, at ambassaden 'er i kontakt med alle mulige sikkerhedsinstanser, så vi på den måde kan forsøge at få et billede af situationen'.

- Der er jo eksplosioner forskellige steder, og vi ved, at der er skyderi. Det har stået på i nogle timer. Der har været stor aktivitet ved forskellige regeringsbygninger. Der har været skudepisoder og bombesprængninger. Aktiviteterne er spredt, så det må være en eller anden form for koordineret aktion, hvor der sker noget mange forskellige steder på en gang, siger Reinholdt Nielsen.