Dansk soldat døde i hemmelig mission

Den 23-årige danske soldat, der onsdag blev dræbt i Afghanistan, var på tys-tys-mission i usikkert fjendeland, da han blev ramt af en sprængladning

Den danske soldat, der i går døde af mødet med en sprængladning i Afghanistan, var deltager i en hemmelig mission. (Foto: Jens Dige/ Polfoto)
Den danske soldat, der i går døde af mødet med en sprængladning i Afghanistan, var deltager i en hemmelig mission. (Foto: Jens Dige/ Polfoto)

Da en 23-årig dansk frontsoldat onsdag morgen blev sprængt ihjel af en mine i Afghanistans Helmand-provins, skete det på kanten af den grønne zone, hvor de danske soldater jævnligt ligger i stillingskrig og bitter ildkamp med Talebans oprørskrigere.

Sammen med i alt 30 kolleger var soldaten natten til onsdag på fodpatrulje i området. Patruljen var et led i en større, hemmelig, dansk ledet frontoperation, som blandt andet også involverer britiske og afghanske soldater.

En 'on-going'-operation
Oberstløjtnant Jens Lønborg ønsker dog ikke at løfte sløret for, hvad den danske kampgruppe i Afghanistan præcis har gang i.

– Det er en 'on-going' operation, så jeg kan ikke sige, hvad den går ud på, forklarer oberstløjtnanten i Ekstra Bladet torsdag.

Se listen over de 30 danske ofre i Afghanistan

Natten til onsdag var det dog ikke kommet til ildkamp med Taliban. Den unge konstabel, der er det 30. danske dødsoffer i Afghanistan-krigen, døde i stedet, da han på vej over en grøft stødte på minen.

Den hemmelige operation fortsætter de kommende dage.

Læs hele historien i Ekstra Bladet torsdag

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere