Rune begraves i dag

Familie og soldaterkammerater siger farvel til den 22-årig konstabel i Ubberup kirke kl. 13

Rune Westy Nielsen blev dræbt, da han deltog i en fodpatrulje i Helmand, Afghanistan. (Foto: HOK)
Rune Westy Nielsen blev dræbt, da han deltog i en fodpatrulje i Helmand, Afghanistan. (Foto: HOK)

Rune Westy Nielsen bliver i dag sendt ud på sin sidste rejse, når familie, venner og soldaterkammerater tager endeligt afsked med den blot 22-årige konstabel.

Rune Westy Nielsen bliver begravet fra Ubberup Valgmenigheds Kirke i Kalundborg klokken 13.

Såret under fodpatrulje
Ifølge Hærens Operative Kommando har familien valgt en såkaldt civil begravelse med militært islæt . Det betyder, at forsvaret vil være repræsenteret af chefen for Gardehusarregimentet, oberst Tommy Paulsen, og kolleger fra Gardehusarregimentet.

Den unge konstabel døde 17. november på Rigshospitalet. Forinden var han blevet hårdt såret af en sprængladning, da han deltog i en fodpatrulje i Helmand, Afghanistan, 31. oktober.

Rune Westy Nielsen blev skudt i forbindelse med et opgør med en gruppe oprørere fra Taleban.

Det svære savn
Hans soldaterkammerater ydede førstehjælp på stedet, inden den sårede soldat blev fløjet til felthospitalet Camp Bastion. Da han senere blev fløjet hjem til Danmark, måtte lægerne opgive kampen for at redde ham.

- Vores tanker går til Rune Westy Nielsens familie og venner, som må lide dette svære savn, sagde chefen for Den danske Kampgruppe, oberst Karsten Eiholm Kjær, efter den unge soldats død.

- Også her i de danske lejre er tabet et hårdt slag ikke mindst for hans nærmeste kammerater. Vi har ikke blot mistet en soldat, men også en kollega og ven. Han vil blive savnet.

Endnu en soldat død
Rune Westy Nielsen var det 29. danske dødsoffer for krigen i Afghanistan, men allerede inden hans kiste er i jorden, er tallet steget.

I onsdags mistede 23-årige Kenneth Patrick Nielsen livet, da han deltog i en hemmelig mission i Helmand-provinsen og blev ramt af en sprængladning.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere