Ofre for massakre blev skudt i kønsdelene

Mange af de kvindelige ofre for massakren på Filippinerne er blevet skudt i kønsdelene og måske voldtaget, før de blev dræbt. Vidner har set politiker deltage

Hånden af en af de dræbte under massakren stikker ud under et palmeblad. (Jeoffrey Maitem/Getty Images)
Hånden af en af de dræbte under massakren stikker ud under et palmeblad. (Jeoffrey Maitem/Getty Images)

Grusomme detaljer fra den massakre, der har kostet 57 personer livet i det sydlige Filippinerne, begynder at vælte frem.

Landets justitsminister, Agnes Devanadera, fortæller således, at kvindelige ofre både er blevet skudt i deres kønsdele og måske tilmed voldtaget.

- Der var sågar blevet skudt på de intime dele af kvinderne. Det var frygteligt. Det var ikke blot blevet gjort på én af dem - det var praktisk talt på dem alle, siger Devanadera til tv-kanalen GMT.

Lynslåsene var åbnet
- Lynlåsene i deres bukser var alle lynet op. Vi skal nu afgøre, om de er blevet voldtaget. Men det er sikkert, at der er blevet gjort noget slemt ved dem.

Mange spor peger i retning af, at politikeren Andal Ampatuan junior har ansvaret for massakren, hvor også 22 journalister blev dræbt.

- Et vidne siger, at det var ham, som gav ordren. Et andet vidne så ham også affyre sin pistol, siger Agnes Devanadera, der samtidig fortæller, at Ampatuan selv kan have taget del i den blodige begivenhed.

Ampatuan er borgmester i byen Datu Unsay og samtidig leder af en rivaliserende klan til de mange dræbte.

Soldater og politifolk deltog
Flere vidner har desuden fortalt, at soldater og politifolk var blandt de i alt 100 bevæbnede mænd, der udførte massakren.

Ofrene for massakren var for manges vedkommende medlemmer af Mangudadatu-klanen, der blev dræbt på vej til et lokalt valgkontor.

Her skulle de aflevere opstillingspapirer for en kandidat, som vil stille op til et guvernørvalg næste år.

Del sydlige del af Philippinerne er for tiden præget af lovløshed. Og fredag morgen blev en medarbejder i nødhjælpsorganisationen Unicef skud af en bevæbnet mand nær ved stedet for massakren.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere