Stiller op trods massakre på hans kone

Esmael "Toto" Mangudadatu stiller op til guvernørvalg på Filippinerne, selvom riffelmænd i mandags massakrerede hans kone, søstre og 54 andre tilhængere

Mayor Ismael Mangudadatu stiller op til guvernørposten på trods af den bloduige massakre forleden. (AP Photo/Aaron Favila)
Mayor Ismael Mangudadatu stiller op til guvernørposten på trods af den bloduige massakre forleden. (AP Photo/Aaron Favila)

Massakren har ikke ændret på noget for den filippinske politiker Esmael "Toto" Mangudadatu. Han stiller ufortrødent op til guvernørposten i Maguindanao-.provinsen, skriver nyhedbureauet AP.

Selvom riffelmænd i mandags kidnappede og dræbte hans kone, to søstre og 54 andre tilhængere, har Mangudadatu i dag, fredag, netop registreret sit kandidatur til posten.

- Kun døden kan stoppe mig fra at stille op til guvernør, sagde han til pressen, efter at han ahvde afleveret papirerne på det lokale valgkontor.

Andal Ampatuan Jr., en lokal borgmester fra den rivaliserende politiske klan, er fængslet for at stå bag massakren på Mangudadatus tilhængere, da de var på vejmed hans valgpapirer i mandags. Blandt de dræbte var 22 mediefolk.

tidligere i dag kom det frem, at mange af de kvindelige ofre var efterladt med åbne bukser. Muligvis var de blevet voldtaget, men flere var i hvert fald blevet skudt i kønsdelene.

1 af 2 Andal Ampatuan Jr. sidder nu bag tremmer, mistænkt for den bestialske massakre. (AP Photo/Bullit Marquez)
2 af 2 Mayor Ismael Mangudadatu stiller op til guvernørposten på trods af den bloduige massakre forleden. (AP Photo/Aaron Favila)

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere