Mistænkt for massakre har meldt sig selv

En politiker, der er hovedmistænkt for at stå bag massakre på Filippinerne, har overgivet sig til politiet. 20 andre mistænkte er ligeledes bag tremmer

Andal Ampatuan junior (th) dækker sit ansigt til, da han bliver ført afsted en militærmand. Til venstre ses Andals bror, Zaldy Ampatuan, der er guvernør for regionen. (Foto: AP)
Andal Ampatuan junior (th) dækker sit ansigt til, da han bliver ført afsted en militærmand. Til venstre ses Andals bror, Zaldy Ampatuan, der er guvernør for regionen. (Foto: AP)

Den hovedmistænkte bag den politisk motiverede massakre på Filippinerne, der kostede 57 mennesker livet, har meldt selv til politiet.

Det fortæller en repræsentant fra den filippinske hær ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Der er tale om lederen af Ampatuan-klanen, og borgmester i byen Datu Unsay, Andal Ampatuan junior. Han nægter dog at have organiseret de mange drab på den politiske modstander Mangudadatus familie og tilhængere.

Var på gerningsstedet
Andal Ampatuan junior er endnu ikke sigtet i forbindelse med massakren på medlemmer og tilhængere af den rivaliserende Mangudadatu-klan. Men flere øjenvidner fortæller, at han befandt sig på gerningsstedet det givne tidspunkt.

Anholdelsen er ét blandt flere skridt, som myndighederne torsdag har taget i sagen. Således har filippinske sikkerhedsstyrker anholdt 20 personer, der ligeledes er mistænkt for at stå bag massakren.

200 paramilitære afvæbnet
Soldater har samtidig taget kontrollen med to byer i delstaterne Maguindanao og Mindanao i den sydlige del af landet.

Og 200 medlemmer af en paramilitær gruppe er derudover blevet afvæbnet. Gruppen er kontrolleret af Ampatuan-klanen med Andal Ampatuan junior i spidsen.

Samtidig med myndighedernes aktioner er man stadig i færd med at identificere ofrene for den blodige massakre. Blandt dem er Mangudadatus kone, to søstre og adskillige af hans stærkeste støtter.

Standset og skudt ned
Det ligger fast, at 22 af de omkomne var journalister, der dækkede de nu dræbte klanmedlemmers rejse til et lokalt valgkontor.

Her skulle de aflevere opstillingspapirer fra Mangudadatus kandidatur til guvernørposten, som vil stille til et guvernørvalg næste år. I stedet blev de standset på vejen af en gruppe på omkring 100 bevæbnede mænd og skudt ned på stedet.

1 af 3 Hæren har indsamlet masser af våben fra paramilitære, der støtter det lokale styre og Ampatuan-klanen. (Foto: AP)
2 af 3 Guvernør-kandidat og viceborgmester Ismael Mangudadatu til en mindehøjtidelighed for de 57 dræbte. (Foto: AP)
3 af 3 Andal Ampatuan junior (th) dækker sit ansigt til, da han bliver ført afsted en militærmand. Til venstre ses Andals bror, Zaldy Ampatuan, der er guvernør for regionen. (Foto: AP)

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere