Dansk soldat dræbt i Helmand

En dansk soldat er blevet dræbt af en sprængladning i Helmand-provinsen i Afghanistan, meddeler Hærens Operative Kommando

(Foto: Jens Dige/ Polfoto)
(Foto: Jens Dige/ Polfoto)

En 23-årig dansk soldat døde tidligt onsdag af sine kvæstelser, efter at han var blevet ramt af en sprængladning. Det skete, da han var på patrulje til fods i nærheden af patruljebasen Barakzai. Det skriver Hærens Operative Kommando, HOK, på sin hjemmeside.

Han blev dermed det 30. danske offer for krigen i Afghanistan. Se listen over de faldne.

Erklæret død efter ankomsten
Soldatens kammerater ydede ifølge HOK førstehjælp og tilkaldte assistance. Der var også sanitetspersonel til at hjælpe den tilskadekomne, der hurtigt blev evakueret med helikopter til felthospitalet i Camp Bastion. Her blev han erklæret død lige efter ankomsten.

Ingen andre soldater kom til skade ved hændelsen, skriver HOK.

Statsministeren dybt berørt
- Det er tragisk, at en af vores soldater her til morgen døde af sine kvæstelser efter en eksplosion, som ramte ham, mens han løste sin opgave i Helmand, siger chefen for HOK generalmajor Niels Bundsgaard, i pressemeddelelsen.

Også statsminister Lars Løkke Rasmussen var kort efter offentliggørelsen af dødsfaldet ude med sin kondolance:

- Det er med dyb sorg, at jeg har modtaget meddelelsen om, at en dansk soldat i dag er blevet dræbt i Helmand-provinsen i Afghanistan. Min medfølelse og mine tanker går først og fremmest til de pårørende i denne sorgens stund. De har lidt et tab, som berører mig dybt, siger statsministeren i en meddelelse på Statsministeriets hjemmeside.

Den dræbte soldats nærmeste pårørende er blevet underrettet. Drabet kommer kun en uge efter, at konstabel Rune Westy Zacharias Nielsen døde af de kvæstelser, han pådrog sig, da han blev ramt af en sprængladning den 31. oktober. Rune Westy Zacharias Nielsen begraves på fredag.

Kritik af mandskabsvogne
Drabet kommer efter massiv kritik af, at Forsvarets mandskabsvogne i Afghanistan ikke er ordentlig sikret mod blandt andet vejsidebomber. Som Ekstra Bladet skrev i weekenden, har Forsvaret i over et år overvejet, om de skulle forstærke køretøjerne eller købe nye.

Dagens dødsfald kunne dog ikke være forhindret med bedre forstærkning. Soldaten døde som nævnt til fods.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere