Dødsdømt på vej til retten

Ankesagen mod nordmændene i Congo genoptages i dag - Moland er blevet hentet på hospitalet

Ankesagen mod Moland og French fortsætter i dag. (Foto: Kristian Helgesen)
Ankesagen mod Moland og French fortsætter i dag. (Foto: Kristian Helgesen)

Ankeretssagen mod de to dødsdømte nordmænd i Congo, Tjostolv Moland og Joshua French, genoptages her til formiddag efter en pause på 12 dage - selv om Molands psykiske helbred ikke er blevet tjekket. Det skriver VG.

Joshua French er allerede på plads i retslokalet, mens Moland er på vej fra sygehuset, hvor han har været indlagt siden sidste retsmøde

Sagen blev ellers udskudt, fordi dommerne ville have den malariaramte Moland undersøgt af specialister, efter han havde udvist bekymrende, ustabil opførsel i fængslet og i retten.

Raskmeldt af dommeren
Men i løbet af de 12 dage på sygehuset har det ikke været muligt at få psykiatere til byen fra hovedstaden Kinshasa.

I stedet har dommer Pascal Moliba raskmeldt nordmanden , da dommeren var på hospitalet for at få trukket en tand ud og så Moland spille skak.

- Han snakker med alle omkring sig. Han skriver og han læser. Jeg spurgte, hvordan han havde det, og han svarede, at han havde det godt, har Moliba fortalt til VG

Siden sidste retsmøde har French og Moland været alene i hver sin ende af byen. Da French ankom til retslokalet i Kisangani, vidste han ikke, hvordan hans makker har det.

- Jeg har ikke set ham i to uger, så jeg ved ikke, hvordan det står til med ham, sagde han til VG's udsendte.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere