Frigivet journalist tortureret i Somalia

En canadisk journalist er blevet tortureret under sit lange fangenskab i Somalia. Hun er nu frigivet, efter at kidnapperne har modtaget en større løsesum

Den ene af de to frigivne journalister, som har været holdt fanget i 15 måneder af somaliske kidnappere, fortæller, at hun er blevet udsat for tortur.

Fra et hotel i den somaliske hovedstad Mogadishu beretter canadiske Amanda Lindhout om sit fangenskab, hvor hun sad i et hjørne døgnet rundt.

- Der var tidspunkter, hvor jeg blev slået, og hvor jeg blev tortureret, fortæller freelancejournalisten.

- Det var ekstremt hårdt. Jeg blev holdt for mig selv hele tiden. Jeg havde ingen at tale med. Normalt blev jeg holdt i et rum med lys og ingen vinduer, siger Amanda Lindhout.

Hun blev kidnappet sammen med en australsk fotojournalist i august, da var de på vej til at besøge en flygtningelejr i Somalia.

- Jeg mener, at kidnapperne var kriminelle under dække af at være frihedskæmpere for Somalia, fortæller hun om personerne, som flere gange truede hende med vold, hvis de ikke fik udbetalt en løsesum.

Kidnappernes ærinde lykkedes til sidst. Familierne til de to journalister har sammenlagt betalt én million dollar (knap fem millioner kroner) for frigivelsen, siger Amanda Lindhout til tv-stationen CTV.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere