Statsminister dybt berørt over død soldat

Danmark har mistet 29 soldater i Afghanistan. Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har modtaget meddelelsen med dyb sorg

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) er stærkt berørt over, at endnu en dansk soldat har mistet livet i Afghanistan.

En 23-årig soldat døde tidlig onsdag morgen af sine kvæstelser efter at være ramt af en sprængladning. Han var på patrulje i Helmandsprovinsen i Afghanistan.

Lars Løkke Rasmussen udtaler i forbindelse med dødsfaldet:

- Det er med dyb sorg, at jeg har modtaget meddelelsen om, at en dansk soldat i dag er blevet dræbt i Helmandprovinsen i Afghanistan. Min medfølelse og mine tanker går først og fremmest til de pårørende i denne sorgens stund. De har lidt et tab, som berører mig dybt.

Den dræbte er den 29. danske soldat, som har mistet livet i forbindelse med missionen i Afghanistan. Den første soldat mistede livet tilbage i 2002. De danske soldater indgår er en del af den Nato-ledede Isaf-styrke.

- En dansk soldat har mistet livet for vores fælles sikkerhed og for det afghanske folks håb om en bedre fremtid. Mine tanker går derfor også til den dræbtes soldats kammerater i Afghanistan. De yder en fremragende indsats. De fortjener til stadighed vores dybfølte taknemmelighed og respekt, udtaler Lars Løkke Rasmussen.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere