Mindst 57 dræbt i massakre på Filippinerne

Dødstallet ved en politisk motiveret massakre i Filippinerne er steget til 57, blandt andet en politikers kone og søster. 22 menes at være journalister

De døde fra mandagens massakre i Flippinerne kører væk på lastvogne. Nu er dødstallet steget til 52. (Foto: AP)
De døde fra mandagens massakre i Flippinerne kører væk på lastvogne. Nu er dødstallet steget til 52. (Foto: AP)

Antallet af omkomne ved et af de værste politisk motiverede massakre i Filippinerne steg onsdag til 57, efter at politi har fundet endnu elleve lig i en massegrav.

Tidligere onsdag blev dødstallet justeret op til 52, men nu er flere lig fundet. 33 er mænd, 24 kvinder, oplyser politiet ifølge nyhedsbureat AP.

Massakren fandt sted mandag og har rystet det politiske liv i Filippinerne. De dræbte er blandt andet konen, en søster og anden familie til guvernør-kandidaten Ismael Mangudadatu og 22 mediefolk. Karavanen af biler var på vej for at udfylde Mangudadatus valgpapirer forud for valget til maj, da de blev overfaldet af op mod 100 bevæbnede mænd.

Se billederne af den makabre massakre - Advarsel: voldsomme billeder!

Ligene af de 52 er fundet spredt på en bakketop og to massegrave et par kilometer væk fra hovedvejen i den sydlige del af Maguindanao-provinsen. I en af massegravene havde gerningsmændene også begravet to af de dræbtes biler, skriver AP. Bilerne var blevet smadret med en stor gravemaskine.

Flere af de dræbte rapporteres at være blevet voldtaget og halshugget. Politiet har endnu ikke identificeret alle de dræbte.

Ingen mistænkte
Vice-borgmester Mangudadatus politiske rivaler, Ampatuan-klanen, bliver i offentligheden beskyldt for at stå bag det bestialske politiske opgør. Men endnu er der ingen officielt mistænkte i sagen.

Filippinernes præsident, Gloria Macapagal Arroyo, har fordømt nedslagtningen:

- Det her er en frygtelig form for umenneskelighed, der er en skamplet på vores nation, siger hun ifølge AP i en udtalelse.

Værste angreb på journalister
- De skyldige vil ikke undslippe retfærdighed. Loven vil jage dem indtil den dag, de bliver fanget, lover præsidenten.

Hvis antallet af dræbte journalister er korrekt, er det det hidtil værste enkelte angreb på journalister nogen siden i verden. Den hidtil værste nedslagtning af journalister fandt sted i Iraks hovedstad, Bagdad, i oktober 2006, hvor 11 ansatte ved den arabiske tv-station al-Shaabiya blev dræbt.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere