Obama snart klar med Afghanistanstrategi

Nato venter på, at USA's præsident, Barack Obama, fremlægger sin strategi for Afghanistan. Det kan betyde udsendelse af op til 40.000 amerikanske soldater

Når USA's præsident, Barack Obama, mandag mødes med sit krigskabinet, kan det være for sidste gang, inden det beslutter, om der vil blive sendt titusindvis flere amerikanske soldater til Afghanistan, siger en embedsmand.

Mødet finder sted samtidig med, at Obama fortsat overvejer en anmodning fra sin øverstbefalende i Afghanistan. Han har bedt om op til 40.000 flere amerikanske soldater til at støtte krigsindsatsen i landet.

Blandt de prominente deltagere, der ventes at deltage i mødet klokken 8.00 lokal tid, er vicepræsident Joe Biden, forsvarsminister Robert Gates og udenrigsminister Hillary Clinton.

Det er niende gang siden august, at Obama samler sit nationale sikkerhedshold til et møde, som led i en undersøgelse af strategien i Afghanistan.

En embedsmand fra administrationen siger, at det "muligvis" ville være sidste gang, at Obama vil lytte til sit kabinet, inden han fremlægger den nye strategi, selv om han understreger, at "det ikke er noget, vi kan sige endeligt".

Nato holder møde 7. december om Afghanistanstrategien, og det forventes, at Obama inden da har gjort sin og USA's stilling klar.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere