Mandskabs-vognene skal sikres nu

null

Problemet med den bløde bund på den pansrede mandskabsvogn M 113 er velkendt blandt de danske soldater i Afghanistan.

– Det kan kun gå for langsomt med at få sikret M113 bedre, da det er soldaternes liv, der er på spil. Det er enten tegn på smøleri eller mangel på penge, siger fællestillidsmand i Hæren Henrik Bording, der også er medlem af hovedbestyrelsen af Hærens Konstabel og Korporal Forening.

Han har selv været i Afghanistan i 2008 og er stærkt utilfreds med, at forsvaret ikke har fulgt anbefalingerne fra eksperterne fra Hærens Kampskole om at forstærke bunden på det pansrede køretøj.

Fortæller ikke sandheden
– Desværre fortæller forsvarets ledelse ikke hele sandheden om de her ting, siger Henrik Bording, der sætter spørgsmålstegn ved, om M 113 overhovedet bør bruges i Afghanistan.

– Det er jo et gammelt køretøj, der er udviklet til en helt anden form for krig. Det er et godt køretøj, som er meget mobilt, men sikkerhedsmæssigt er der store problemer, så hvis der var råd til det, burde de alle skiftes ud, siger han.

Soldaterne kalder den en ’blikdåse på larvefødder’.

– Det skyldes bliktykkelsen i bunden, siger Henrik Bording.

Fællestillidsmanden peger også på, at trusselniveauet i forhold til vejsidebomber og miner er stigende. Det fremgår af den seneste rapport fra Forsvarets Efterretningstjeneste fra 1. september 2009. Den stigende trussel fra Taliban kombineret med dårlig beskyttelse kan underminere hele Afghanistan-missionen, fordi det så bliver sværere at få soldaterne til at melde sig.

– Forældrene til de unge soldater vil tale dem fra at tage af sted, siger han.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere