Obama presser Nordkorea

USA sender i december deres særlige udsending i Nordkorea-spørgsmål, Stephen Bosworth, til Pyongyang for at forhandle om Nordkoreas atomvåben

Barack Obama vil have Nordkorea til at opgive atomvåben-planerFoto: AP
Barack Obama vil have Nordkorea til at opgive atomvåben-planerFoto: AP

USA sender deres særlige udsending i Nordkorea-spørgsmål, Stephen Bosworth, til Nordkoreas hovedstad Pyongyang d. 8. december for at forhandle om landets atomvåben.

Sådan siger USA's præsident, Barack Obama, torsdag i forbindelse med sit statsbesøg i Sydkorea. Bosworth's mission bliver at genoplive de sekspartsforhandlinger, som længe har været sat stået.

Forhandlingerne har til formål, at få Nordkorea til at opgive landets atomvåben til fordel for økonomisk hjælp og et bedre forhold til det internationale samfund.

Barack Obama sagde også, at han vil bryde mønstret fra tidligere forhandlinger med nordkoreanerne og ikke lade sig distrahere af mindre dagsordener.

Sydkoreas præsident, Lee Myung-bak, sagde ved samme lejlighed, at der ikke er nogen endelig deadline for de nye forhandlinger, men at han forventer, at Nordkorea vil handle hurtigt.

- Vi bliver nødt til at vide, om Nordkorea er villig til at opgive landets atomprogrammer. En deadline for, hvornår Nordkorea skal have opgivet sine atomplaner, er ikke blevet fastlagt, siger Lee Myung-bak.

Sekspartsforhandlinger har deltagelse af Nordkorea, Sydkorea, USA, Japan, Rusland og Kina.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere