Vagter på Mærsk-skib skyder mod pirater

Bevæbnede vagter åbnede ild mod pirater, der ville kapre containerskibet Maersk Alabama. Vagterne var om bord på skibet som led i sikkerheden

Det er ikke A.P. Møller-Mærsks politik at have bevæbnede sikkerhedsvagter om bord på sine skibe for at afværge piratangreb. Alligevel var det bevæbnede sikkerhedsvagter om bord på containerskibet Maersk Alabama, der var med til at skræmme piraterne væk ved at åbne ild mod dem, da de forsøgte at kapre skibet tidligt onsdag.

Piraterne angreb skibet med automatiske våben omkring 350 sømil øst for Somalias kyst. Maersk Alabama sejler under amerikansk flag.

Pressemedarbejder hos A.P. Møller-Mærsk Marie-Louise Møller forklarer, at det er A.P. Møller-Mærsks amerikanske datterselskab Maersk Line Ltd., der i samarbejde med de amerikanske myndigheder har taget yderligere skridt til at sikre skibet og dets besætning - det er skridt, der er godkendt af den amerikanske kystvagt.

- De tiltag, der er taget for at sikre Maersk Alabama, er i overensstemmelse med vores politik om ikke et bevæbne besætningerne og at undgå bevæbnede vagter, med mindre det sker som en konsekvens af nationale regler, siger Marie-Louise Møller.

Det var sikkerhedsvagter fra USA's Femte Flåde, der var om bord på Maersk Alabama. Viceadmiral Bill Gortney, der er flådens kommandør i området Mellemøsten og Centralasien, herunder Afrikas østkyst, siger, at den succesfulde aktion mod piraterne er et resultat af, at Maersk Alabama har fulgt myndighedernes anvisninger.

- Det er et godt eksempel på, hvordan handelsskibe aktivt kan forhindre angreb og hvorfor vi anbefaler skibe at følge den bedste praksis, når de er i områder med høj risiko, siger Bill Gortney i en pressemeddelelse.

Ingen kom til skade under kapringsforsøget.

Maersk Alabama blev kapret af somaliske pirater den 8. april. Den gang lykkedes det skibets 20 mand store besætning, der var ubevæbnede, at få kontrol med skibet igen, inden piraterne flygtede og tog skibets kaptajn Richard Phillips som gidsel.

Han blev befriet fem dage senere af den amerikanske flåde ved en redningsoperation.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere