Forsigtig optimisme blandt afghanerne

Afghanerne ser en smule mindre dystert på situationen i deres land end sidste år. Sikkerheden opfattes som forbedret, viser undersøgelse

Efter flere år med stadig stigende pessimisme er afghanerne begyndt at se lidt mere lyst på situationen i Afghanistan. Selv om der stadig er store problemer i landet, er blandt andet sikkerheden forbedret.

Det viser en omfattende meningsmåling, som den amerikanske Asia Foundation har foretaget blandt den afghanske befolkning. Her siger 42 procent af de adspurgte, at deres land bevæger sig i den rigtige retning. Det er et svagt tegn på optimisme i forhold til de seneste år, der har vist en støt nedadgående kurve.

Genopbygning og åbning af skoler er også blandt de områder, hvor det ifølge afghanerne går fremad.

29 procent mener derimod, at landet går i den forkerte retning. Det er lidt færre end sidste år, hvor 32 procent sagde, at de så negativt på udviklingen.

- Det er et muligt tegn på, at pessimismen er på retur, siger Asia Foundations vicedirektør i Afghanistan, Michael Haines, der mandag præsenterede rapporten i København.

Der er især grund til optimisme angående sikkerhedssituationen i landet, viser målingen. Siden 2006 har et stigende antal afghanere givet udtryk for, at det går fremad på området. I år siger 44 procent, at sikkerheden er forbedret i forhold til 31 procent i 2006.

Rapporten tegner imidlertid ikke et entydigt rosenrødt billede, idet 42 procent af de adspurgte i den seneste måling fortsat nævner sikkerhedssituationen i landet som deres største bekymring. Til sammenligning gav 50 procent udtryk for det samme i 2008.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere