Briter anklages for tortur

Skrappe anklager om tortur og voldtægt mod civile irakere er blevet rettet mod britiske soldater. En undersøgelse er sat i gang

Britiske soldater i Irak er blevet beskyldt for tortur og voldtægt mod civile. Derfor har Storbritanniens forsvarsministerium fredag iværksat en undersøgelse af sagen.

De britiske myndigheder har taget affære, efter at avisen The Independent skrev om 33 påståede tilfælde af mishandling af irakere - herunder beskyldninger om voldtægt og brug af torturteknikker fra de britiske soldaters side.

Avisen beretter, at soldaterne anklages for at efterligne det seksuelle og psykiske misbrug, som fremgik af billederne fra det irakiske Abu-Ghraib-fængsel, der gik verden rundt i 2004.

Billederne fra dengang viste nøgne fanger iført hætter, som blandt andet blev slået til blod af amerikanske soldater. Samtidig blev fangerne tvunget til ydmygende handlinger som at stimulere homoseksuelt samkvem.

I september 2003 døde en irakisk hotelreceptionist oven på i alt 93 fysiske skader efter at have været i britiske soldaters varetægt i den sydirakiske by, Basra.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere