Danmark sender mere politi til Afghanistan

Danmark vil sende seks ekstra betjente til EU's fælles politiindsats i Afghanistan. Danmark er allerede en stor bidragsyder, mens de øvrige EU-lande tøver

Udenrigsminister Per Stig Møller (K) vil på et ministerrådsmøde i den kommende uge meddele sine europæiske kolleger, at Danmark er klar til at sende flere danske betjente til EU's fælles politimission, EUPOL, i Afghanistan. Det bekræfter Udenrigsministeriet over for Ritzau.

Seks nye betjente skal bidrage til at træne og uddanne det afghanske politi i det krigshærgede land. Dermed øger Danmark sin styrke med en tredjedel i forhold til det nuværende niveau, der udgøres af 18 mand i alt, herunder to civile rådgivere.

Lederen af EUPOL, den danske politikommissær Kai Vittrup, har endnu ikke kendskab til den forøgede styrke. Men han understreger, at det er nødvendigt.

- Jeg kender ikke noget til det, men det er helt afgørende for vores mandat, at vi får et større mandskab. Ellers må vi nedjustere forventningerne og ambitionsniveauet til missionen, siger han.

Danmark ligger relativt set allerede i spidsen, når det gælder den fælles politimission, der i dag består af i alt 275 betjente og rådgivere.

Det har tidligere fået udenrigsministeren til at tale med store bogstaver til sine europæiske kolleger.

Per Stig Møller har kaldt det belastende for tilliden til EU, at de 27 medlemslande ikke kan blive enige om, hvem der skal sende det ekstra mandskab, der skal til for at nå op på målsætningen om 400 europæiske betjente i Afghanistan.

Ifølge Ritzaus oplysninger kan udenrigsministeren derfor glæde sig over, at en række andre lande på mødet tirsdag også vil være klar til at sende omkring 30 ekstra politifolk til Afghanistan, så missionen når op på over 300 betjente.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere