Danskerne vil have deadline i Afghanistan

Selv om et flertal af vælgerne stadig støtter den danske Afghanistan-styrke, så mener et endnu større flertal nu, at der skal sættes en udløbsdato for styrken

Et flertal af danskerne mener, at der bør sættes en dato for, hvornår de danske soldater skal trækkes hjem fra Afghanistan. Det viser en meningsmåling, Catinét Research har lavet for Ritzau.

Hele 49,2 procent af vælgerne efterlyser en deadline for den militære indsats i det uroplagede land, mens 36,7 procent er modstandere. 14,1 procent svarer ved ikke i meningsmålingen.

Det opsigtsvækkende resultat kommer på et tidspunkt, hvor et bredt politisk flertal har afvist at diskutere en udløbsdato for den danske styrke. Samtidig har statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) advaret om, at kun de ekstremistiske kræfter i Afghanistan nyder godt af debatten om den fortsatte militære tilstedeværelse.

Ifølge meningsmålingen er det dog ikke kun Enhedslisten og SF's vælgere, der ligesom de to partier selv, efterlyser en dato for tilbagetrækningen. Et flertal af både Dansk Folkeparti, De Radikale og Socialdemokraternes vælgere har samme ønske. Mest markant blandt de socialdemokratiske vælgere. Her vil 55,5 procent have en dato, mens 29,8 afviser det, og 14,6 svarer ved ikke.

Trods ønsket om en tilbagetrækningsdato, så støtter et flertal af vælgerne stadig den danske militære indsats i landet. 47,1 procent bakker op, 38,9 procent er modstandere og 14 procent svarer ved ikke i meningsmålingen.

Der er tale om en såkaldt web-undersøgelse som er foretaget mellem den 7. og den 9. november. Den er baseret på 1037 interviews med personer over 18 år.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere