USA's hærchef: Flere til Afghanistan

USA's hærchef slutter sig til anbefalingen fra den amerikanske kommandant i Afghanistan om, at der bør sendes flere amerikanske soldater til landet.

Mens præsident Barack Obama overvejer næste skridt, står topfolk i USA's militær i kø for at opfordre til, at der sendes flere amerikanske soldater til Afghanistan.

Senest siger den amerikanske hærchef, general George Casey, at der skal udstationeres flere mand. Han vil i et interview med det amerikanske tv-selskab NBC dog ikke sætte tal på, hvor stor den militære forstærkning skal være.

Tidligere har kommandanten for USA's og Natos styrker i Afghanistan, general Stanley McChrystal, anbefalet en udvidelse af det amerikanske kontingent med 40.000 soldater.

- Jeg mener, at vi er nødt til at sende ekstra styrker til Afghanistan for at give general McChrystal muligheden for at bremse Talibans succes, mens vi uddanner de afghanske civile styrker, siger general Casey.

Obama er ved at være færdig med en ny strategi, som kan rumme alt fra en opretholdelse af det nuværende antal amerikanske soldater i Afghanistan til en forøgelse med 30.000 mand.

Præsidentens beslutning er vanskeliggjort af, at krigen er stadig mere upopulær i den amerikanske befolkning i takt med, at antallet af omkomne soldater stiger.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere