USA-massakre kan give bagslag for muslimer

Den amerikanske hær skal være på vagt over for mulig hetz mod muslimske soldater efter massakren på Fort Hood-militærbasen

USA's hærchef, general George Casey, udtrykker bekymring over, at massedrabet i den forgangne uge på en militærbase i Texas kan føre til repressalier mod muslimske soldater i hæren.

Det var en muslimsk soldat, der stod bag skyderiet i Fort Hood, som kostede 13 mennesker livet.

General Casey advarer imod, at man tager for givet, at det var religiøse motiver, der motiverede major Nidal Malik Hasan til skyderiet.

Hasan er født i USA af muslimske indvandrere.

- Jeg er bekymret for, at disse tiltagende spekulationer kan føre til et tilbageslag for vore muslimske soldater. Og jeg har bedt vore ledere i hæren om at være på vagt over for dette, sagde Casey søndag til det amerikanske tv-selskab CNN.

Der er omkring 3000 muslimer, der gør tjeneste i USA's væbnede styrker.

Ansatte på Fort Hood har sagt, at Hasan råbte "Allahu Akbar" ("Gud er stor" på arabisk), umiddelbart inden han begyndte at skyde om sig. I forbindelse med massakren blev Hasan selv skudt. Han er indlagt på et hospital i Texas.

Pårørende til Hasan siger, at han ønskede at forlade hæren for at undgå at blive sendt til Afghanistan, og at han blev udsat for chikane af sine soldaterkolleger på grund af sin religion.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere