Iran gør sig klar til nye optøjer

Oprøret er stilnet af i Teherans gader, mens demonstranterne slikker sår og fortsætter protesterne på Twitter. Men der kommer optøjer igen den 7. december

Basij-militsen, angiveligt på gaden i Iran i går. Fotografen sammenligner dem selv med Dalton-brødrene fra tegneserien Lucky Luke...(Foto: Farhad Rajabali)
Basij-militsen, angiveligt på gaden i Iran i går. Fotografen sammenligner dem selv med Dalton-brødrene fra tegneserien Lucky Luke...(Foto: Farhad Rajabali)

Det er tilsyneladende dagen derpå i Teheran og de andre iranske byer, hvor aktivister i går gik på gaden med slagord mod regimet og præsident Ahmadinejad: 'Vær ikke bange, vi står sammen' og 'ned med dikatoren' lød det gennem gaderne.

I dag er der angiveligt ingen protester på gaderne. I hvert fald er de iranske aktivister, der i går beskrev udviklingen minut for minut via internettjenesten Twitter, mere afdæmpede i dag.

Nye optøjer til december
Der er ingen meldinger om optøjer, i stedet linker de i et væk til billeder og video fra gårsdagens uroligheder. Desuden er der lagt i ovnen til nye ophedede scener i Teheran.

Den 7. december, i den iranske kalender 16. Azar, er det de studerendes dag. Og ifølge de aktivistiske twittere bliver det anledning til nye protester.

- Næste stop, 16 Azar, skriver en normalt troværdig kilde på sin Twitter-profil.

Journalist fængslet
Samtidig er det kommet frem, at journalisten Farhad Pouladi fra nyhedsbureauet AFP blev anholdt af de iranske myndigheder under demonstrationerne onsdag.Udenlandske medier har generelt haft forbud mod at dække optøjer i Iran, siden optøjerne i juni måned over Ahmadinejads omdiskuterede valgsejr.

- Farhad Pouladi dækkede demonstrationen, da han blev stoppet af tre sikkerhedsagenter, to i uniform og én i civil, siger AFPs leder i Teheran, Jay Deshmukh ifølge Reuters.

- Siden i går morges har vi intet nyt hørt om ham.

Ekstra Bladet og de nye medier: Ekstra Bladet bruger også Youtube, Flicker og Twitter til dækning af optøjerne i Mellemøsten. Fordi de nye medier er den hurtigste måde vi kan få et indblik i hvad der sker på stedet. Vi gør det kritisk og vi tjekker så godt vi kan. Men det går hurtigt og der er meget misinformation derude. Opdager du en fejl eller ved du mere end vi gør, så skriv til os med det samme på nationen.tv@eb.dk

Ekstra Bladet og de nye medier: Ekstra Bladet bruger også Youtube, Flicker og Twitter til dækning af optøjerne i Teheran. Fordi de nye medier er den hurtigste måde vi kan få et indblik i hvad der sker på stedet. Vi gør det kritisk og vi tjekker så godt vi kan. Men det går hurtigt og der er meget misinformation derude. Opdager du en fejl eller ved du mere end vi gør, så skriv til os med det samme på nationen.tv@eb.dk

1 af 2 En demonstrant bevæger sig ud i ingenmandsland og kaster skyts mod politiet under onsdagens demonstrationer. Billedets ægthed er ikke bekræftet. (Foto fra mardomak.ws)
2 af 2 Basij-militsen, angiveligt på gaden i Iran i går. Fotografen sammenligner dem selv med Dalton-brødrene fra tegneserien Lucky Luke...(Foto: Farhad Rajabali)

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere