Britiske styrker kan rømme del af Helmand

Hvis Obama afviser at sende flere soldater til Afghanistan, vil udenlandske styrker måske blive flyttet fra det nordlige til danskernes centrale Helmand

Måske vil de udenlandske styrker rømme størstedelen af det nordlige Helmand som led i en ny amerikansk strategi i Afghanistan.

Hvis præsident Barack Obama beslutter sig for lade være med at sende yderligere titusinder af amerikanske soldater til Afghanistan, vil britiske og amerikanske soldater formentlig forlade byen Musa Qala og andre steder i den nordlige del af Helmand-provinsen.

I stedet vil styrkerne blive samlet i det centrale Helmand, hvor hovedparten af de danske soldater i Afghanistan er stationeret.

Det skriver det britiske dagblad The Times.

The Times citerer en højtstående Nato-kilde for at oplyse, at vestlige militære kommandanter overvejer denne taktiske tilbagetrækning, hvis Obama afslår den amerikanske Afghanistan-kommandant, general Stanley McChrystals, anmodning om ekstra 40.000 soldater.

Kun vandkraftdæmningen i Kajaki vil ifølge den nye plan blive forsvaret i det nordlige Helmand, mens Musa Qala og Nawzad vil blive rømmet. Især en tilbagetrækning fra Musa Qala vil være kontroversiel, fordi det i 2007 lykkedes at få en Taliban-kommandant til at skifte side og blive guvernør for distriktet, da britiske og afghanske styrker genindtog byen.

Den britiske forsvarschef, flyvevåbenmarskal Jock Stirrup, benægter, at de britiske styrker skal være på vej ud af Musa Qala.

De danske soldaters største forlægninger ligger nær Lashkar Gah og Gereshk i det centrale Helmand.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere