Løkke: Soldater skader Afghanistan-mission

Når danske officerer kritiserer Danmarks mission i Afghanistan, risikerer de at løbe fjendens ærinde, siger statsminister Lars Løkke Rasmussen

Det er kun de ekstremistiske kræfter i Afghanistan, der nyder godt af debatten om Danmarks militære tilstedeværelse i Afghanistan.

Det siger statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) efter kritik af missionen fra flere danske officerer i Morgenavisen Jyllands-Posten.

- Hvis vi begynder at introducere store spørgsmålstegn til det i debatten, så fremmer vi i virkeligheden bare de kræfter i Afghanistan, som hellere så vores hæl end vores tå, siger Lars Løkke Rasmussen.

Statsministeren kan ikke genkende billedet af den danske Afghanistan-mission, som formanden for officererne, kommandør Bent Fabricius, beskriver som "en hullet robåd", og Lars Løkke Rasmussen understreger vigtigheden af, at lokalbefolkningen i Afghanistan og resten af verden ikke begynder at tvivle på Danmarks engagement i Afghanistan.

- I forhold til omverdenen er det meget, meget vigtigt, at vi sender et stærkt signal om, at vi har engagement og vilje til at blive i Afghanistan så lang tid, det tager at fuldføre vores mission. Og det er ikke nødvendigvis at indføre dansk demokrati i Afghanistan, siger Lars Løkke Rasmussen.

Han afviser at sætte en dato på, hvornår de danske styrker skal ud af Afghanistan.

- Det er klart, at den grundlæggende returbillet indløses via stabilitet i Afghanistan, og man kan ikke sætte en deadline for, hvornår man har nået det mål.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere