FN trækker 600 ud af Afghanistan

Mens kritikken af Afghanistan-missionen tager til i styrke fra de danske soldater selv, trækker FN nu halvdelen af sit mandskab ud af landet et stykke tid.

Begravet? Fn trækker 600 ud af sine 1.300 internationale medarbejdere ud af Afghanistan, efter at fem medarbejdere mistede livet ved et Taliban-angreb sidste uge. (Foto:AP)
Begravet? Fn trækker 600 ud af sine 1.300 internationale medarbejdere ud af Afghanistan, efter at fem medarbejdere mistede livet ved et Taliban-angreb sidste uge. (Foto:AP)

Med øjeblikkelig virkning trækker FN 600 mand ud af Afghanistan. Det sker for at 'reducere risikoen for den nationale og internationale stab, der arbejder i Afghanistan', hedder det i en meddelelse på FNs hjemmeside for indsatsen i Afghanistan.

- Omkring 600 ikke-afghanske medarbejdere vil midlertidigt blive omplaceret, siger FN's talsmand, Dan McNorton til nyhedsbureauet AFP.

Halvdelen trækkes ud
- De eneste folk, der vil blive tilbage, er de nødvendige medarbejdere, siger han.

De 600 internationale medarbejdere udgør næsten halvdelen af den samlede styrke på 1.300 ikke-afghanske FN-ansatte.

Tilbagetrækningen sker som reaktion på Talibans angreb mod et FN-hotel i Kabul sidste uge, hvor fem FN-medarbejdere og tre afghanere blev dræbt.

Stigende kritik af indsatsen
Men den kommer samtidig med, at fem britiske soldater tirsdag blev dræbt af en afghansk politimand. Og for få dage siden er præsident Karzai blevet erklæret som vinder af det meget omdiskuterede valg, hvor anden valgrunde forleden blev aflyst. Det har fået diskussionen om Afghanistan-indsatsen til at blusse op i flere vestlige lande.

Så sent som i går rejste danske sergenter, officerer og menige soldater tvivl om, hvad nytte de gør i Afghanistan . De bad om en plan for tilbagetrækning fra landet.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere