Skud mod demonstranter i Teheran

På 30 års dagen for stormen på den amerikanske ambassade er der igen udbrudt sammenstød mellem politi og demonstranter i Teherans gader

twitterprofilen GreenQuran har lagt flere billeder ud, der angiveligt stammer fra sammenstødene i Teheran onsdag. Det kan dog ikke bekræftes. (Foto: GreenQuran/ Twitpic)
twitterprofilen GreenQuran har lagt flere billeder ud, der angiveligt stammer fra sammenstødene i Teheran onsdag. Det kan dog ikke bekræftes. (Foto: GreenQuran/ Twitpic)

Der er igen sammenstød mellem demonstranter i Irans hovedstad, Teheran.

Onsdag middag gik et optog, der skulle markere 30 års dagen for stormen på USAs ambassade, gennem gaderne. Men optoget endte i vold, da politiet angiveligt begyndte at skyde mod demonstranter på Haft-e Tir-pladsen, skriver reformisternes hjemmeside Mowjcamp.

Internettjenesten Twitter koger for øjeblikket over med rapporter fra Teherans gader.

Kvinder får flest knippelslag
- Plastickugle skadede min ven i øjet... Han tager på hospitalet nu, skriver en ret pålidelig twitter på sin profil.

Flere nævner også, at kvinder får de fleste slag fra politiets knipler - ifølge monique2824 fordi, de ikke kan nå væk hurtigt nok.

Tusindvis af iranske sikkerhedsstyrker er for øjeblikket på gaden i Teheran for at forhindre optøjer, og ifølge nyhedsbureauet Reuters er det kommet til flere voldelige sammenstød rundt omkring i byen.

Kilde: Mindst fem arresteret
- Politiet stødte sammen med hundredevis af demonstranter. De råbte 'død over diktatorer'. Politiet brugte knipler for at sprede dem, sioger et vidne ifølge Reuters.

Et andet vidne siger ifølge nyhedsbureauet, at politiet brugte tåregas og har arresteret mindst fem demonstranter.

Der er lagt flere billeder og videoer ud på nettet, der angiveligt viser dagens optøjer i Teheran. De kan dog ikke bekræftes. På I en af videoerne ses demonstranterne flygte over Karimkhan-broen i Teherans centrum, mens politiet jager dem med knipler:

30 års dagen for stormen på den amerikanske ambassade markerer 4. november 1979, hvor militante iranere stormede ambassaden i Teheran og holdt 52 amerikanere som gidsler i 444 dage.

Ekstra Bladet og de nye medier: Ekstra Bladet bruger også Youtube, Flicker og Twitter til dækning af optøjerne i Mellemøsten. Fordi de nye medier er den hurtigste måde vi kan få et indblik i hvad der sker på stedet. Vi gør det kritisk og vi tjekker så godt vi kan. Men det går hurtigt og der er meget misinformation derude. Opdager du en fejl eller ved du mere end vi gør, så skriv til os med det samme på nationen.tv@eb.dk

Ekstra Bladet og de nye medier: Ekstra Bladet bruger også Youtube, Flicker og Twitter til dækning af optøjerne i Teheran. Fordi de nye medier er den hurtigste måde vi kan få et indblik i hvad der sker på stedet. Vi gør det kritisk og vi tjekker så godt vi kan. Men det går hurtigt og der er meget misinformation derude. Opdager du en fejl eller ved du mere end vi gør, så skriv til os med det samme på nationen.tv@eb.dk

1 af 2 Twitterprofilen GreenQuran har lagt dette billede ud af Basij-militsen på motorcykler. Det stemmer fint overens med flere rapporter om, at Basij er på motorcykler i dagens optøjer, men det kan dog ikke bekræftes. (Foto: GreenQuran/ Twitpic)
2 af 2 twitterprofilen GreenQuran har lagt flere billeder ud, der angiveligt stammer fra sammenstødene i Teheran onsdag. Det kan dog ikke bekræftes. (Foto: GreenQuran/ Twitpic)

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere