13 dræbt af bomber i tyrkisk grænseby til Syrien

I et tyrkisk område, der tidligere er ramt af angreb fra Syrien, er 13 personer lørdag dræbt af eksplosioner

Flere eksplosioner har lørdag ramt den tyrkiske by Reyhanli, der ligger på grænsen til Syrien i et område, der tidligere er ramt af luftangreb fra syrisk jord.

I første omgang blev der meldt om fire dræbte og 18 sårede som følge af eksplosionerne, der var forårsaget af to bilbomber. Men kort tid efter er antallet af dødsofre steget til 13.

- Desværre er vi nu oppe på 13 dræbte og 22 sårede, siger den tyrkiske indenrigsminister, Muammer Güler, ifølge AFP til nyhedsbureauet Anadolu.

Ifølge det tyrkiske nyhedsbureau Dogan var der tale om i alt fire eksplosioner ved rådhuset i byen Reyhanli. Den ligger i den tyrkiske provins Hatay, tæt på grænseovergangen til Cilvegözü, som mange syrere bruger til at komme ud af landet.

Andre meldinger går på to eksplosioner og flere ødelagte bygninger.

Det er kun tre måneder siden, at et angreb i byen kostede ni mennesker livet - også dengang var der tale om en bilbombe.

Tyrkiet er vært for 300.000 eksilsyrere, som har taget flugten fra det uroplagede naboland, hvor adskillige tusinde har mistet livet i blodige opstande mellem oprørsgrupper og præsident Bashar al-Assads styre. Konflikten har stået på siden 2011.

I februar blev ni personer dræbt og mindst 30 såret, da en bilbombe eksploderede i Reyhanli.

En syrisk indregistreret bil var angiveligt centrum for eksplosionen, sagde borgmesteren i byen, Hüseyin Sanverdi, i februar.

I januar installerede Nato på tyrkisk anmodning efter måneders forhandlinger et missilforsvarssystem på den tyrkiske grænse til Syrien.

Det er udstyret med seks batterier af Patriotmissiler.

Ingen har foreløbig påtaget sig skylden for lørdagens angreb.

Den tyrkiske udenrigsminister, Ahmet Davutoglu, advarer dog imod at udfordre Tyrkiet og siger, at alle nødvendige skridt vil blive taget.