Danmark sender soldater til syrisk grænse

Danskerne er en del af en større Nato-enhed i Tyrkiet, hvor man er bekymret for et syrisk angreb

Den danske regering har besluttet at sende 10 soldater til det sydøstlige Tyrkiet på grund af konflikten med nabolandet Syrien.

Her skal de være med til at etablere strategisk kommunikation til støtte for de patriot-raketter, som Nato er gang med at sætte op til forstærkning af det tyrkiske luftforsvar.

- Vi sender 10 kommunikationsspecialister, der kan hjælpe med at få kommunikationslinjerne til at fungere på grænsen mellem Syrien og Tyrkiet og hjem til Nato's hovedkvarter, siger forsvarsminister Nick Hækkerup (S) i en pressemeddelelse.

Alle de danske soldater kommer fra DCM-kompagniet i Haderslev. DCM-soldater er eksperter i at etablere og vedligeholde strategiske kommunikations- og informationslinjer.

- Tyrkiet er bekymret for, at regimet i Syrien finder på at angribe landet. Som Nato-land har Tyrkiet derfor bedt sine allierede om assistance, siger Nick Hækkerup.

- Tyskland, Holland og USA har hjulpet med udstyr, der kan stoppe syriske missiler, hvis de bliver fyret ind over grænsen til Tyrkiet, til fare for civilbefolkningen. Vi hjælper med andre ord tyrkerne med at forsvare sig, tilføjer forsvarsministeren.

De danske soldater bliver en del af et samlet DCM-hold på cirka 50 mand. Bidraget er sammensat af DCM-soldater fra flere lande.

Danskerne har den seneste periode trænet i Tyskland sammen med kollegerne fra de andre lande, og de første soldater er fløjet til Tyrkiet for at gøre de indledende forberedelser.

Forsvaret forventer at udsende hovedstyrken til Tyrkiet på søndag. Udsendelsen varer formentlig til udgangen af april, hvorefter andre lande overtager.