Luftangreb mod hospital dræber 40 i Syrien

Sygeplejersker er blandt de omkomne efter luftangreb i den belejrede by Aleppo, hvor kampfly har slået til

I et af de mest dødelige enkeltangreb er mindst 40 personer blevet dræbt i Syrien sent onsdag aften. Det siger oprørsledere til CNN. Oplysningen er ikke bekræftet fra andre sider, understreger den amerikanske tv-station.

Ifølge Den Lokale Koordinationskomite for Syrien, et netværk af oprørsgrupper, er mindst 108 personer dermed dræbt over hele Syrien onsdag.

Hospitalet Dar al-Shifa i byen Aleppo var mål for angrebet udført af et af styrets kampfly. Det siger Ralib al-Omar fra oprørsfraktionen Yusif al-Asma. To sygeplejersker og en læge skulle være blandt de dræbte.

Ifølge en videooptagelse, som oprørerne har lagt på internettet, lader det til, at eksplosionen fandt sted i hospitalets modtageafdeling, der ofte er fyldt med mennesker. En kollapset bygning ses desuden ved siden af hospitalet.

Aleppo, der er det borgerkrigsramte lands største by og kommercielle centrum, har i flere måneder være skueplads for blodige kampe mellem regimets styrker og modstandere af præsident Bashar al-Assads styre.

Oprørerne har belejret byen, hvorfra der dagligt kommer meldinger om hårde kampe og tab af menneskeliv.

Det er anden gang, at hospitalet er udsat for et dødeligt angreb under den 20-måneder lange konflikt. Forrige gang blev fødeafdelingen ramt af en artillerigranat.

Det skønnes, at flere end 37.000 mennesker har mistet livet, siden protesterne mod styret brød ud i marts 2011. Hovedparten af de dræbte er civile. Omkring 3000 af regeringens soldater menes at have mistet livet.

Tyrkiet anmodede onsdag Nato om at få stillet Patriotmissiler til rådighed af forsvarsalliancen. Missilerne, der er i stand i til at skyde en modstanders missil ned, skal medvirke til at forsvare grænsen mellem Tyrkiet og Syrien.

Nato har endnu ikke taget stilling til anmodningen.

Seneste Nyt
Mest læste
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen