Cameron vil styrke Syriens oprørere

Britisk premierminister vil drøfte styrkelse af syriske oprørere med USA's præsident

Den britiske premierminister, David Cameron, vil presse på for at få styrket oppositionens styrker operationelt í Syrien, når han mandag fører drøftelser med præsident Barack Obama i Washington.

En talsmand for den britiske regeringsleder siger, at Cameron er meget opsat på at få styrket oprørerne både politisk og militært.

- Ved mødet med præsident Obama ønsker premierministeren at få klargjort, hvordan vi begge kan hjælp med at gøre oppositionens styrker stærkere både politisk og militært i Syren, siger Camerons talsmand.

De amerikansk-britiske drøftelser finder sted på et tidspunkt, hvor de internationale bestræbelser på at få en politisk løsning på plads i Syrien er blevet optrappet. Cameron kommer til USA fra Rusland, hvor han har talt om konflikten med præsident Vladimir Putin, der er det syriske regimes nærmeste allierede.

Sikkerhedsrådet har været dybt splittet under den syriske konflikt, og amerikanske krav om resolutioner vendt mod det syriske regime er blevet blokeret af Rusland og Kina.

Men USA og Rusland er enige om, at de om få uger vil indkalde til en international fredskonference. Repræsentanter fra de krigsførende parter i den syriske borgerkrig - både fra regimet og rebellerne - er inviteret med til forhandlingsbordet.

Flere end 70.000 mennesker er blevet dræbt, siden opstanden mod præsident Bashar al-Assad startede. Ifølge FN er flere millioner syrere drevet på flugt internt i landet på grund af borgerkrigen, der har varet i over to år.