Cyklon dræber og sender tusinder på flugt

En voldsom storm hærger i Den Bengalske Bugt, og tusindvis er drevet på flugt. FN advarer om katastrofe

En kraftfuld cyklon i Den Bengalske Bugt har hærget Sri Lanka, hvor den tirsdag har kostet mindst syv personer livet og sendt tusindvis på flugt, siger myndighederne i landet.

Cyklonen, der kaldes Mahasen, har bragt voldsomt regnvejr med sig, og den har medført jordskred på øen. Den ventes at nå Bangladesh og Myanmar senere på ugen.

- Syv personer er dræbt, og 10 andre er sårede. 7399 mennesker fra 1947 familier er berørt af situationen, siger Lal Sarath Kumara, en talsmand for Sri Lankas katastrofecenter, til nyhedsbureauet Reuters.

Ifølge katastrofecentret er 3881 drevet på flugt af cyklonen. Tre yderligere er savnet på grund af det kraftige regnvejr og jordskred.

Cyklonens centrum ligger i øjeblikket 900 kilometer ud for øens østlige kystby Pottuvil, fortæller det meteorologiske institut i Sri Lanka.

Tidligere tirsdag kæntrede en båd med 100 Rohingya-muslimer vest for Myanmar, og mange frygtes druknet, mens en større evakuering er indledt i lavtliggende regioner.

Det tropiske lavtryk truer et område i Myanmar, hvor der i teltlejre bor 140.000 ofre for etniske og religiøse uroligheder.

FN advarede i sidste uge om, at det kunne ende i en humanitær katastrofe, hvis ikke folk i dette område blev evakueret.