Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

3300 soldater skal bekæmpe islamister i Mali

Vestafrikanske lande sender 3300 soldater til Mali for at fravriste islamister kontrol med det nordlige Mali

Regeringen i Mali får nu hjælp udefra til at løse problemet med de islamister, der har taget kontrollen med den nordlige del af landet.

De 15 medlemslande i den vestafrikanske samarbejdsorganisation, Ecowas, har søndag på et topmøde besluttet, at en international styrke på 3300 soldater skal forsøge at genvinde kontrollen med de områder, hvor islamisterne har kontrollen.

- Vi forudser 3300 soldater inden for en tidsramme på et år, siger Elfenbenskystens præsident, Alassane Ouattara.

Han tilføjer, at soldaterne først og fremmest vil komme fra Ecowas-landene, men det kan også komme på tale at bidrage med soldater udefra.

Mali var indtil marts i år noget nær et mønsterdemokrati i Afrika. Men efter et militærkup, hvor landets præsident blev fjernet, har militante muslimske ekstremister taget kontrol med store dele af den nordlige del af landet.

FN og vestlige lande har tidligere opfordret afrikanske lande til at gribe ind militært i Mali for at nedkæmpe de militante grupper i nord.

Den dominerende gruppe i det nordlige Mali hedder Ansar Dine, der består af flere yderst ekstremistiske undergrupper med nære forbindelser til terrornetværket al-Qaeda.

Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen