Rockerekspert: Grund til at være bange

Det er på ingen måde udelukket, at den nuværende konflikt mellem Hells Angels og Bandidos kan udvikle sig i en særdeles uheldig retning

Selv om det stadig er tidligt i konflikten, kan rockerkonflikten ende galt, vurderer rockerekspert. (Foto: Jens Dresling/Kristian Linnemann)
Selv om det stadig er tidligt i konflikten, kan rockerkonflikten ende galt, vurderer rockerekspert. (Foto: Jens Dresling/Kristian Linnemann)

Der er god grund til at frygte, at den ulmende rocker-konflikt, som foreløbigt kulminerede i går med over 100 anholdelser og en lastbil, der bragede ind i Bandidos' klubhus på Amager, kan udvikle sig til blodig krig.

Det vurderer en af Danmarks førende rocker-eksperter, professor Michael Hviid Jacobsen fra Aalborg Universitet over for ekstrabladet.dk.

Læs også: Rocker-bosser tavse om krig

- Det er klart, at gårsdagens begivenheder giver bange anelser, men vi skal også være varsomme med ikke at tale om konflikt op, som ikke nødvendigvis behøver at kulminere i en ny rockerkrig, fortæller han til ekstrabladet.dk.

- Hvor slemt kan denne konflikt i givet fald udvikle sig – taler vi rockerkrig som i 90’erne, eller er det lidt ’små-drillerier’ som ved gårsdagens lastbil-stunt på Amager?

- Den slags er umulige at forudsige - vi har tidligere set konflikter gå i sig selv igen, mens vi også har set konflikter, der har haft langvarige og voldsomme konsekvenser. Det er umuligt at forudsige det uforudsigelige i disse sammenhænge.

Læs også: Den nye rockerkrig: Derfor slås de

- Hvad handler konflikten i virkeligheden om i dine øjne?

- Der er formentlig ikke ét svar. Tidligere har konflikter handlet om alt lige fra kontrol over kriminelle markeder og territorier til personrelaterede problemstillinger og hævnmotiver. Hvad der har udgjort 'trigger-effekten' i den aktuelle situation er vanskeligt at sige, og parterne er selv særdeles fåmælte herom.

- Kan politiet overhovedet stille noget om, hvis rockerne insisterer på at slås – hjælper gårsdagens razzia for eksempel noget som helst?

Læs også: Politiet løslader rockere

- Politiet kan, som vi så i går, forsøge at være proaktive og præventive i forhold til at standse tingene inden de eskalerer, og det har man også tidligere haft succes med. Tidligere var det ofte vanskeligt for politiet at navigere, når situationen først kom ud af kontrol, og derfor ser vi nu, at politiet tidligt i en potentiel konfliktspiral forsøger at sætte sig på situationen, fortæller han til ekstrabladet.dk.

Ved du noget? Så giv os et tip på sms/mms 1224 (alm. telefontakst) eller på mailen 1224@eb.dk.

Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen