Muhammed-filmmager: Jeg fortryder intet

Nakoula Basseley Nakoula, 55, bekræfter, at han har produceret Muhammed-filmen ’Innocence of Muslims’

Filmen portrætterer profeten Muhammed som amoralsk og voldelig.
Filmen portrætterer profeten Muhammed som amoralsk og voldelig.

Nakoula Basseley Nakoula, der står bag den kontroversielle Muhammed-film 'Innocence of Muslims' fortryder ikke, at han lavede filmen, selv om den har udløst voldelige protester i en række muslimske lande.

- Nej, jeg fortryder ikke, at jeg lavede filmen. Jeg er ked af drabet på ambassadøren, men jeg fortryder ingenting, siger han i et interview med den arabisksprogede radiostation Sawa.

Nakoula, en 55-årig kristen egypter bosat i Cerritos, Californien, bekræfter, at han er filmens bagmand.

- Det er mig, der lækkede de 14 minutter af filmen og lagde den på internettet, og jeg overvejer at frigive hele filmen, siger Nakoula og beklager, at amerikanske interesser bliver ramt af urolighederne i Mellemøsten.

Læs: Følg Muhammed-krisen her

- Amerika har intet med det her emne at gøre og lider nu af konsekvenserne af filmen, siger han.

- Jeg udgav i 1994 en bog (om Islam, red.), og det gjorde indtryk på flere parter, som opfordrede mig til at lave bogen om til en film, siger han og kommer med en opfordring:

- Jeg har en besked til hele verden. Jeg håber, at I ser filmen, inden I dømmer den, lyder det fra filmmageren, der betegner sig som en ’arabisk filosof med interesse for islamiske forhold’.

Amerikanske myndigheder oplyser, at Nakoula Basseley Nakoula er tidligere dømt for narkofremstilling og økonomisk kriminalitet. Han blev prøveløsladt fra fængslet i juni 2011 og gik straks i gang med optagelserne til den antimuslimske film.

Risikerer fængsel
Anklageren i Los Angeles undersøger nu, om Nakoula har overtrådt betingelserne for sin prøveløsladelse i forbindelse med produktionen af filmen. Han havde nemlig fået forbud mod brug af computer og internet i en femårig periode.

Hvis det viser sig, at han har overtrådt betingelserne for sin prøveløsladelse, kan han blive sendt retur til fængslet for at afsone resten af straffen for bedrageri på 21 måneder.

Brugte falsk navn
Nakoula lancerede filmen under pseudonymet Sam Bacile og hævdede oprindelig, at han var en amerikansk-israeler, som blev støttet i sit arbejde af velhavende jøder.

Filmen portrætterer profeten Muhammed som amoralsk og voldelig og berører temaer som pædofili og homoseksualitet.

1 af 3 Pressen har taget opstilling foran Muhammed-filmens bagmand Nakoula Basseley Nakoulas hjem i Cerritos, Californien. (Foto: AP)
2 af 3 En politibil holder vagt foran huset. (Foto: AP)
3 af 3 Filmen portrætterer profeten Muhammed som amoralsk og voldelig.
Seneste Nyt
Mest læste
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen