Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Vildt vejr: Tornadoer rammer New York CityMed vindstyrker på op til 175 kilometer i timen blæste en tornado gennem et område i bydelen Brooklyn.

Foto: AP
Foto: AP

Vejret er voldsomt omkring millionbyen New York for øjeblikket.

Tornadoer er normalt et fænomen, som drager hærgende gennem Midtvesten i USA, men lørdag materialiserede to af de roterende hvirvelskyer sig i den amerikanske metropol på østkysten.

Den første føg forbi et strandområde i bydelen Queens, der ligger øst for Manhattan - storbyens nok bedst kendte distrikt med sine skyskrabere og verdensberømte seværdigheder såsom Central Park og Times Square.

Lørdagens anden tornado - som varede nogle minutter - blæste rundt i den sydøstlige del af Brooklyn med vindstyrker på op til 175 kilometer i timen.

Her blev den observeret af forbløffede øjenvidner, som med mobilkameraer optog det sælsomme vejrfænomen, der sugede vand, sand og stenstumper højt op i luften.

Selvom de kraftige vinde hurtigt løjede af, nåede tornadoen at rive vægge ned, løfte tage af bygninger og filtre el-ledninger sammen, skriver New York Times. Der er ingen meldinger om kvæstede.

Det stormende vejr i New York har også sat en midlertidigt stopper for US Open, der finder sted i byen.

Det var ellers meningen, at Serena Williams og Victoria Azarenka skulle afgøre kvindernes finale lørdag. Kampen spilles nu søndag i stedet.

Mændenes finale er for femte år i træk rykket fra søndag til mandag - det blev besluttet omkring midnat dansk tid - da arrangørerne måtte afbryde semifinalen mellem den forsvarende mester Novak Djokovic og spanske David Ferrer på grund uvejret.

Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen