Oprydning efter orkan: Isaac tog mors kiste

Det flyder med kister efter orkan: Kirkegård blev også raseret af Isaac, som ramte USA i sidste uge

Dwight Robinson med den kiste, han tror, hans afdøde mor ligger i. (Foto: AP)
Dwight Robinson med den kiste, han tror, hans afdøde mor ligger i. (Foto: AP)

Den tropiske storm Isaac, der i sidste uge udviklede sig til en orkan, har ikke kun ramt tusindvis af levende i den amerikanske sydstat Louisiana. Orkanen har også raseret de dødes hvilested.

59-årige Dwight Robinson ledte i går efter sin afdøde mor Irma LeBlanc Robinson i Plaquemines Parish nær bredden af Missisippifloden. Moderen døde i 1995 som 81-årig og blev begravet på Bertrandville Kirkegård i Plaquemines Parish.

Her har de jordiske rester siden ligget i fred og ro i en kiste, indtil orkanen med sin ødelæggende kraft pløjede sig igennem området. Det har efterladt et virvar af oversvømmede gravkamre og kister, der har bevæget sig op over jorden. Det skriver avisen The Times-Picayune.

Fandt lyserød kiste
Dwight Robinson er dybt rystet over, hvordan hans mors kiste er blevet flyttet af naturens kræfter. Han mener, at kisten, som lå i en krypt sammen med hans tantes kiste, har rykket sig omkring en halv kilometer fra kirkegården.

Efter nogen tid fandt Dwight Robinson dog en kiste, der virkede bekendt: En kiste med lyserød kant.

- Jeg ved ikke, hvordan man skal identificere sådan noget, sagde han til avisen The Times-Picayune.

- Jeg begyndte at tænke på, hvilken farve hendes kiste havde, og lyserød var den farve, som jeg kom i tanke om. Jeg håber ikke, det er hendes. Eller på en måde håber jeg det er, lød det videre fra den rystede Dwight Robinson, hvis største frygt er, at hans mors jordiske rester er flydt ud i Den Mexicanske Golf.Orkanen Isaac har efterladt sig store oversvømmelser og materielle ødelæggelser i flere sydstater i USA.

Louisiana hårdest ramt
Orkanen Isaac ramte onsdag i sidste uge den amerikanske golfkyst med vindstød på 130 kilometer i timen og sendte massiv regn ind over land.

Se også: Se video optaget midt i orkan

Kategori et-orkanen hamrede mod kysten i Louisiana og satte det forstærkede dæmningsværn omkring New Orleans på første alvorlige prøve siden orkanen Katrina for syv år siden.

Forinden havde præsident Barack Obama erklæret undtagelsestilstand i Louisiana.

Flere tusinder blev evakueret fra truede områder i Louisiana og Alabama. Derudover blev en række olie- og gasanlæg i Den Mexicanske Golf lukket ned.

Oversvømmelser i lavtliggende områder
Isaac havde store mængder regn med sig, og den stigende vandstand førte til oversvømmelser flere steder.

Læs også:

Se også: Isaac afleverede tonsvis af døde rotter

Værst gik det ud over staten Louisiana, hvor voldsomme vindstød og kraftig regn rev tage af huse, oversvømmede huse og ødelagde veje og elforsyning. Cirka halvdelen af alle husstande i Louisiana mistede strømmen, da orkanen hærgede løs.

Torsdag blev Isaac nedgraderet til en tropisk storm, mens den bevægede sig nord på over staterne Louisiana og Mississippi. De værste oversvømmelser skete i lavtliggende kystområder og inde i landet, hvor floder gik gået over deres bredder.

Storbyen New Orleans, som blev hårdt ramt, da orkanen Katrina for syv år siden oversvømmede byen og kostede mere end 1800 mennesker livet, slap til gengæld helskindet fra mødet med Isaac.

- Alle de nye foranstaltninger, vi har bygget de seneste år, fungerede som de skulle, sagde New Orleans-borgmester Mitch Landrieu om dæmningen, der reddede byen.

Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Steffan Kærulf Frandsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen