Selvmordsbombe dræber 42 mennesker i Yemen

I byen Jaar, som Yemens hær har generobret fra oprørere, har en selvmordsbombe spredt død og ødelæggelse.

En selvmordsbombe, som Yemens myndigheder beskylder al-Qaeda for at stå bag, har dræbt 42 mennesker i den sydlige del af landet i byen Jaar, der for nylig blev generobret af hæren fra "hellige krigere", siger hospitalskilder og lokale regeringskilder søndag.

Samtidig har et mistænkt amerikansk droneangreb sent lørdag dræbt fem militante al-Qaeda-folk i den østlige del af landet, siger en lokal embedsmand.

Bombemanden slog til i Jaar, en af den række byer i Abyan-provinsen, som er blevet generobret af regeringsstyrker i juni efter at have været kontrolleret af al-Qaeda-tilhængere i mere end et år.

- En al-Qaeda-selvmordsbombemand udløste sit selvmordsbælte under en sørgeceremoni, der var arrangeret af De Folkelige Modstandskomitéer, en lokal milits, der har stået på hærens side i det månedlange modangreb, siger provinsguvernør Jamal al-Aqal.

En ansat på Razi-hospitalet i Jaar siger, at man har fået indbragt 24 døde, mens læger siger, at 12 personer døde af deres kvæstelser på tre hospitaler i den tidligere hovedstad Aden i den sydlige del af landet.

Pårørende bragte seks af de døde direkte fra gerningsstedet til gravpladsen, siger den lokale embedsmand, Mohsen bin Jamila.

De 37 sårede behandles på hospitaler i Jaar og Aden.

- Ofrene fløj i alle retninger, fordi eksplosionen var så kraftig, siger et øjenvidne.

Viceborgmesteren i Jaar giver regeringen en del af skylden for angrebet, fordi den har været for langsommelig med at udstationere politi i byen efter hærens generobring.

- Der er intet politi til stede i Jaar og andre byer i Abyan, men al-Qaeda-militante forbliver under jorden, siger Nasser Abdullah Mansari.

Et formodet amerikansk droneangreb slog ned i nærheden af landsbyen Al-Qotn i Hadramawt-provinsen i den østlige del af Yemen, hvor al-Qaeda også har været aktiv.

- En drone affyrede to raketter mod et terrængående køretøj og dræbte fem mænd, der alle var medlemmer af al-Qaeda, siger en lokal embedsmand, der vil være anonym.

Seneste Nyt
Mest læste
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen